Supraveghere video

SISTEME SUPRAVEGHERE VIDEO

 

 

Dintre toate sistemele tehnice de securitate, cel video oferă cele mai spectaculoase rezultate. Au o eficienţă ridicată ȋn identificarea problemelor fie că sunt destinate supravegherii spaţiilor publice, zonelor cu acces restricţionat, fie a propriilor angajaţi sau chiar a proceselor cu grad ȋnalt de pericol.

 Spre deosebire de alte sisteme, cel video oferă identificarea persoanelor şi acţiunilor suspecte şi dovada ȋnregistrată a producerii evenimentului prejudicios.

 Sistemele video au cunoscut ȋn ultimii ani o puternică evoluţie mai ales datorită apariţiei ȋnregistratoarelor digitale (DVR) şi a plăcilor de captură video care preiau şi ȋmbunătăţesc funcţiunile vechilor switchere, multiplexoare şi videorecordere analogice, ca şi a diversificării modalităţii de transmisie a imaginilor: cablu torsadat, fibră opică, reţea locală, ISDN, internet.

Sistemele video pot fi monitorizate de la distanţă printr-o simplă conexiune la internet atȃt de către beneficiarul real cȃt şi de un dispecerat de monitorizare şi intervenţie, acest lucru fȃcȃnd posibilă ȋnregistrarea dublă a imaginilor pentru o mai mare siguranţă a imaginilor ȋnregistrate.