Sisteme antiincendiu

SISTEME ANTIINCENDIU

 

 

   

Incendiile provocate sau accidentale pot avea consecinţe deosebit de grave sau dezastroase. Soluţia  prin care acestea pot fi stopate sau limitate este instalarea unor sisteme de detecţie şi avertizare a incendiilor, un sistem de prevenire conform reglementărilor ȋn vigoare şi nu ȋn ultimul rȃnd un sistem de stingere, astfel ȋncȃt riscul producerii unui incendiu poate fi minimizat sau stopat  astfel ȋncȃt să vă confere libertatea de a fi liniştit.

Pentru reşedinţe particulare este suficientă conectarea detectorilor de fum la centrala de alarmă folosită ȋn mod special ȋmpotriva efracţiei. Pentru clădiri de birouri, spaţii comerciale mari, depozite, bănci, clădiri agglomerate, etc. este utilă folosirea de sisteme dedicate pentru detecţia şi semnalizarea ȋnceputului de incendiu.

 

SISTEM ANTIINCEDIU CONVENŢIONAL

Incendiile pot avea consecinţe grave sau foarte grave dacă nu sunt semnalate şi avertizate din timp. Soluţia pentru stoparea sau limitarea producerii de pagube materiale şi pierderea de vieţi omeneşti este instalarea unui sistem de detecţie şi avertizare a incendiului.

Sistemul antiincendiu convenţional este un sistem simplu care funcţionează prin detecţia fumului, temperaturii sau gazului cu senzori dedicaţi, care transmit semnale la centrala de incediu, aceasta putand declansa o sirenă, un apel telefonic sau un telefon la o unitate IGSU.

 

BARIERE FUM

Barierele de fum sau detector optic sunt detectori de fum care au un alt principiu de funcţionare, respectiv o unitate optică cu emiţător şi receptor ȋn carcasa care generează un fascicul IR trecȃnd printr-o prismă. Semnalul primit este analizat pentru a detecta prezenţa fumului.

Acestea sunt destinate folosiri ȋn spaţii foarte mari acolo unde nu este posibilă montarea de detectori clasici.

 

SISTEM ANTIINCEDIU ADRESABIL

Sistemul antiincediu adresabil are acelaşi rol ca şi cel convenţional, diferenţa fiind modalitatea de conectare a echipamentelor sistemului ȋn centrala de incendiu. Echipamentele au o adresă şi se conectează ȋn centrală pe o buclă. Avantajul major ȋl constituie cablarea foarte uşoara şi identificarea rapidă a alarmelor. Sistemele antiincendiu adresabile au funcţii şi caracteristici mai complexe care pot facilita citirea şi detectarea parametrilor tuturor detectorilor (concentraţii de gaze, particule praf, ȋncărcare senzor, etc.).

 

Sistemele de incendiu pot fi conectate ȋn dispeceratul central de monitorizare şi intervenţie, iar ȋn caz de alarmă se intervine cu autospeciale din dotare şi personal specializat.