Sisteme antiincendiu

SISTEME ANTIINCENDIU

 

 

     Incendiile provocate sau accidentale pot avea consecinte deosebit de grave sau dezastroase. Solutia  prin care acestea pot fi stopate sau limitate este instalarea  unor sisteme de detectie si avertizare a incendiilor, un sistem de prevenire conform reglementarilor in vigoare si nu in ultimul rand un sistem de stingere, astfel incat riscul producerii unui incendiu poate fi minimizat sau stopat  incit sa va confere libertatea de a fi linistit.

     Pentru resedinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum la centrala de alarma folosita in mod special impotriva efractiei. Pentru cladiri de birouri, spatii comerciale mari, depozite, banci, cladiri aglomerate etc. este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.

SISTEM ANTIINCEDIU CONVENTIONAL

     Incendiile pot avea consecinte grave sau foarte grave daca nu sunt semnalate si avertizate din timp. Solutia pentru  stoparea sau  limitarea  producerii de pagube materiale si pierderea de vieti omenesti este instalarea unui sistem de detectie si avertizare a incendiului. Sistemul antiincendiu conventional este un sistem simplu care functioneaza prin detectia fumului, temperaturii sau gazului cu senzori dedicati, care transmit semnale la centrala de incediu, aceasta putand declansa o sirena, un apel telefonic sau un telefon la o unitate IGSU.

 

 BARIERE FUM

     Barierele de fum sau detector optic sunt detectori de fum care au un alt principiu de functionare, respectiv o unitate optica cu emitator si receptor in carcasa care genereaza un fascicul IR trecand   printr-o prisma.  Semnalul primit este analizat pentru a detecta prezenta fumului. Acestea sunt destinate folosiri in spatii foarte mari acolo unde nu este posibila  montarea de detectori clasici.

 

SISTEM ANTIINCEDIU ADRESABIL

     Sistemul antiincediu adresabil are acelasi rol ca si cel conventional, diferenta fiind modalitatea de conectare a echipamentelor sistemului, in centrala de incendiu. Echipamentele  au o adresa si se conecteaza in centrala pe o bucla.     Avantajul major il constituie  cablarea foarte usoara si  identificarea rapida  a alarmelor.Sistemele antiincendiu adresabile au functii si caracteristici mai complexe care pot facilita citirea si detectarea parametrilor tuturor detectorilor.(concentratii de gaze, particule praf, incarcare sensor, etc.)

 

     Sistemele de incendiu pot fi conectate in dispeceatul central de monitorizare si interventie ,iar in caz de alarma se intervine cu autospeciale din dotare  si personal specializat.